Дружини російських військових панікують у соцмережах і намагаються розшукати своїх чоловіків, які поїхали воювати в Україну. Щойно з'явилося повідомлення про те, що на Луганщині  українські військові захопили  вояків псковської повітряно-десантної дивізії,  жінки забили на сполох. Щоправда, офіційних пошуків не розпочинають - у Росії бояться говорити про таке вголос. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30. 

"До Пскова прийшов вантаж "200". Хто не в курсі - саме Псковська чернігівська дивізія "не веде" бойових дій на Україні. Україна ховає своїх як героїв, а Росія - як бомжів", - таке повідомлення залишила на сторінці в соцмережі росіянка Тетяна Самосудова. Але майже одразу пост видалила, а  потім ще й  спростувала.  "Те, про що було мною сказано і що розлетілося по мережі моментально, про це в місті шепочуться вже другий тиждень. Говорилося про 15 осіб, вчора одного відспівували в церкві Невського. Документальних доказів немає, але і довіряти тим, від кого я це дізналася, у мене теж підстави немає. Просто так вийшло, що я або перша сказала про це відкрито, або просто мій коментар попався на очі тому, "кому треба". Тепер всі посилаються на мене, тому що так зручно", - написала Тетяна Самосудова згодом.  Таких як Тетяна у соцмережі виявилося багато.

Стурбовані жінки російських десантників після цього стали обережнішими і всі страхи виказують лише між собою  у закритій переписці. Кореспондент ТСН прикинулася стурбованою дружиною одного з десантників, який не виходив на зв'язок три дні.  Така ж проблема і в Оксани Ахлестіної з міста Шихани. Дівчина розповідає, що чекала на свого друга Іллю Максимова у серпні, він мав прийти у відпустку.   "Українці пишуть, що вони загинули, але я не буду в це вірити і не хочу! Він хлопець гарячий, спочатку служив, а потім прийшов у відпустку – каже, подобається йому. І сказав, що піде за контрактом. Пізніше він писав, що їде в Ростов у відрядження, і ось як виходить. Як можна було їх туди відправити? Голови б відривати за те, що відсилають на вірну смерть", - пише Оксана.  В особистій переписці жінки скаржаться: жодних офіційних повідомлень про смерті російських бійців влада не надає. А українським  ЗМІ вони не вірять. Марія Гаврилова із Вольска теж розшукує чоловіка з 76 дивізії.  Але, як зрозуміло з  переписки, марно. 

Не всі зі співрозмовниць кореспондента ТСН знали, куди насправді поїхали їхні чоловіки. Такий собі Павло Сташков ще напередодні втішав їх, що кілька десантників вижило, просто Кремль від них відхрестився. Але згодом його профіль зник із соцмережі.  "Міністерству оборони РФ було запропоновано обговорити умови передачі полонених бійців. І о диво! Міністерство оборони відхрестилося навіть від живих бійців! Було сказано, що це не їхні люди і МО їх туди не посилало! Якби визнали, то факт агресії був би задокументований", - писав Павло Сташков.

Тим часом, в українському штабі АТО  інформацію підтвердили. У захопленому БМД-2 були виявлені докумени російських солдат, журнали нарядів, вечірньої перевірки та звільнень. А ще російські сухпайки випуску березня цього року. Самі вояки встигли втекти.  Жінки ж і досі бояться бити на сполох відкрито. І поки Росія продовжує заперечувати свою загарбницьку діяльність в Україні, єдине джерело іноформації для них - користувач Стас Барбос.  Саме він виклав у мережу фото могил, де, імовірно, поховані російські вояки.