У Луцьку перед святкуванням Дня Незалежності України згадали про тих, котрі її відстоювали на полі бою. Так, 22 серпня на Театральному майдані відбувся вечір пам’яті і скорботи. Пише Волинський інформаційний портал.

Перн ніж святкувати День Незалежності України, лучани згадали про тих, хто за неї загинули і хто борються нині. Містяни прийшли зі свічками, лампадками та квітами у центр міста, де розташований плакат із героями Небесної сотні. Там вони «запалили» Герб України.

До присутніх звернувся громадський діяч Михайло Шелеп. «Ми повинні кожен день пам’ятати тих, хто поклали свої життя за те, щоб незалежність відбулася. Фактично, їхніми життями, тих хлопців і дівчат, які вже загинули, які ще досі воюють на Сході, захищаючи нашу країну від загарбника, зміцнюється ця наша незалежність», - говорив він.

Також Михайло Шелеп закликав згадати про героїв у День Незалежності. «Важливо збиратися на Майдані, де ми робили зміни, біля плакату з Небесної сотні, щоб ми ще раз і ще раз згадали наших героїв», - наголосив громадський діяч. Після цього він закликав усіх вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Далі до слова запросили всіх охочих.

Завершили вечір пам’яті спільним виконанням Гімну України.