У зв’язку з загибеллю під час виконання завдань антитерористичної операції Сергія Климчука та його похованням у неділю, 24 серпня, оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк. Про це повідомляється на офіційному сайті міськради.

Сергій Климчук народився 19 березня 1969 року у с. Троянівка Маневицького району. Одружений, має доньку. Першу вищу освіту здобув у Волинському державному університеті імені Лесі Українки за спеціальністю – вчитель української мови та літератури (1994 рік), фах юриста, - закінчивши Інститут післядипломної освіти, (1998 рік). Він воював у територіальному батальйоні «Айдар» на Луганщині.

Боєць «Айдару» працював юристом у Волинському обласному центрі з надання безоплатної правової допомоги. Свій патріотичний дух та бойову звитягу гартував у Козацькому Стрілецькому Братстві, членом якого був довгий час.

Прощання з Сергієм Климчуком відбудеться 24 серпня:

12.30 у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору - відспівування загиблого;

13.00  на Театральну майдані - громадянська панахида.

Поховання Героя відбудеться на Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

На знак скорботи буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, підприємств, установ, організацій державної, комунальної та інших форм власності на території міста.

У цей день також обмежено проведення розважально-концертних заходів на території міста, заборонено звучання розважальної музики у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті.