Російська сторона поінформувала Україну про намір підготувати черговий так званий гуманітарний конвой, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Про це інформує Gazeta.ua.

"Ми направили вчора офіційну ноту до Міністерства закордонних справ України з інформуванням про наш намір підготувати черговий конвой з гуманітарними вантажами", - сказав Лавров на брифінгу в Москві.

Він заявив, що Росія розраховує направити другий конвой по тому ж маршруту і в тих же параметрах, а домовитися про це потрібно на поточному тижні.

"Ми хочемо домовитися про всі умови доставки другого конвою по тому ж маршруту, в ті ж параметри, за участю українських прикордонників і митників у найближчий час", - сказав Лавров на прес-конференції в понеділок в Москві.

"Ми переконані, що це необхідно зробити на цьому тижні", - підкреслив глава МЗС РФ.

Нагадаємо, 22 серпня російська колона з гуманітарною допомогою без дозволу влади України почала рух в бій Луганська. В РФ заявили, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що, згідно з оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", і обладнання Луганського заводу, де виготовляються патрони для стрілецької зброї.