Ідею відновити в Луцьку каплицю Іверської ікони Богоматері слід винести на громадське обговорення. Так вирішила постійна комісія з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою міськради, в засіданні якої 20 серпня взяв участь віце-канцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний. Про це повідомляє прес-служба волинської єпархії.
З 1894 р. ця святиня стояла на теперішній вулиці Лесі Українки. За Польщі тут відправляли молебні, люди заходили дорогою, щоб помолитися. За часів безбожного радянського режиму, в 1961 р., божницю було знесено.
Про її віднову порушували питання неодноразово. П’ять років тому група ініціаторів звернулася з цього приводу до тоді ще архієпископа, а тепер митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Владика підтримав цей почин, але запропонував назвати каплицю на честь Волинської ікони Пресвятої Богородиці, освятивши хрест і місце під будівництво церквіці 17 жовтня 2009 р.
Кожному краю мають бути ближчими свої реліквії. На жаль, за імперських часів в нас насаджували переважно набутки російського Православ’я. Досі в нашій єпархії нема жодного храму на честь Волинської ікони! Тому високопреосвященний і вважає: ця каплиця нехай зветься так. А Іверський образ хай більше вшановують православні Грузії (Іверія – давня назва цієї країни), звідки він походить, та в Росії, бо в Москві є його шанована копія.