Днями Самооборона Майдану Волині вчергове надала необхідну амуніцію для декількох батальйонів, що нині воюють на Сході. Про це повідомляє прес-служба громадського формування.

Так, працівникам УМВС у Волинській області, що нині перебувають у зоні АТО було переслано 10 розвантажувальних жилетів. Окрім цього, Самооборона передала воякам Першого батальйону територіальної оборони Волинської області 23 комплекти додаткового кевларового захисту для плечей та шиї, а також 69 одиниць розвантажувальних модулів системи Molle.

Також розпочали допомогу батальйону «КРИМ», який складається із донеччан та кримських татар. Він дислокується на базі батальйону «Донбас». Бійці військового формування звернулися до Самооборони Майдану Волині із проханням про допомогу. Таож завдяки волонтеру Роману Мартинюку та Спілці ветеранів Афганістану Самооборона передала бійцям десять «народних» бронежилетів.

А у п’ятницю, 22 серпня, з Луцька виїхало авто «Автомайдану України» з активістом Геннадієм Хомутінкінім, яким доставив десять пар наколінників, стільки ж пар налокітників, п’ять рацій. За півтора дні до відправки вдалося купити тепловізор за 4,5 тисячі доларів. Кошти на його купівлю передали підприємці із Криму, яких відшукав заступник керівника Штабу Самооборони Волині Сергій Чуріков.

«Не дивлячись на те, що колеги-волонтери стверджували, що знайти його (тепловізор – авт.) практично неможливо, відправили тепловізор з дальністю 1 200 метрів, про що так просили хлопці. В четвер знайшли тепловізор, в сусідній державі, а вже в суботу з самого ранку він поїхав в зону АТО. Для Волинської Самооборони немає нічого неможливого!» - пояснив Чуріков.

Самі ж спонсори недешевої покупки – кримські татари, які нині живуть в окупованому Криму. «Із зрозумілих причин, я не можу надати інформацію про них. Скажу лише, що хлопці татарської національності, і дуже ображались, коли їм в Києві сказали, що Крим це вже не Україна. Коли є воїни з Криму, що воюють за Україну, коли є громадяни, що на окупованій ворогом території допомагають нашій боротьбі, це - наша земля! А росіяни там тимчасово! Крим - це Україна!» - переконаний самооборонівець.

Також, сьогодні, 25 серпня, Самооборона Волині закупила шовний матеріал на суму 2,4 тисячі гривень, а також антисептики та стоматологічні матеріали на суму 527 гривень для медичної частини 51-ї механізованої бригади, а конкретно капітану медичної роти Юрію Гульчуку. Окрім цього, відправили побратимам з Майдану, які служать в Національній гвардії у селі Дебальцеве, п’ять палаток, чотири каремати та ящик продуктів. Все це вдалося закупити на суму близько тисячі гривень.