Ситуація на сході країни станом на 25 серпня за даними РНБО України.
Протягом доби сили АТО 39 разів вступали у вогневий контакт з сепаратистами, повідомляють в РНБО 25 серпня. інформує Кореспондент.net.

"Протягом доби сили АТО 39 раз вступали у вогневий контакт з терористами в районі населених пунктів: Оленівка, Новосвітлівка, Чумаки, Дебальцеве, Нижня Кринка, Петровське, Майорське, Воргунскій роз'їзд, Старобешеве, Деркальное, Луганськ, Макарове, Біле, Новогроровка, Многопілля, Красна поляна, Покровське, Тоненьке, Червоний яр, Мала Миколаївка, Мар'їнка, Георгіївка, Авдіївка, Станиця Луганська, і аеропорт Луганськ", - наголошують в РНБО.

На ділянках зони АТО українські військові вели позиційні бої і відбивали контратаки сепаратистів в передмісті Луганська, Донецька та Іловайська.

"У районах Іловайська, Харцизька, Оленівки знищено близько 250 російських найманців, 8 танків, 10 бойових броньованих машин, 3 установки Град і 1 гаубиця. Запеклі сутички відбулися неподалік Оленівки під Донецьком, де було знищено 7 танків, 7 бойових броньованих машин, 1 система "Град", 1 гаубиця і 80 бандитів", - наголошують в РНБО.

Уночі збоку РФ скоєно 19 пострілів з артилерії по позиціях прикордонного підрозділу з району російського села Маноське в бік Юганівки в Луганській області.

Тривають випадки порушення державного кордону.

"Учора з 19:30 до 20:10 відбулися сутички прикордонного наряду Червона Талівка Луганського загону з озброєною групою терористів, прикордонники помітили їх за допомогою переносного тепловізійного пристрою, терористи рухалися з рюкзаками і зброєю з боку РФ. За результатами бою бандити були змушені відступити, також вчора прикордонний наряд неподалік Амвросіївки виявив групу з 10 озброєних терористів, які перетнули кордон з боку терористів в напрямку українського села Шевченкове, прикордонники почали бій в ході якого бойовики зазнали втрат, решта повернулася на територію Росії", - повідомляють в Радбезі.

Раніше в батальйоні Азов повідомили про проникнення з Росії колони бронетехніки, а також про обстріл позицій українських силовиків з Росії.

Водночас в штабі АТО повідомили, що прикордонники зупинили колону бронетехніки в районі Новоазовська.

Нагадаємо, напередодні в Донецьку, так званий «прем'єр» ДНР оголосив про початок контрнаступу в напрямку Маріуполя.