Неетична поведінка депутатів під час сесій міської ради може зіграти злий жарт з обранцями громади, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Депутатів міськради можуть позбавити слова у виступі та у запитаннях.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження сьогодні, 26 серпня.

Нагадаємо, на розгляд депутатів пропонуються зміни до регламенту роботи сесії. Зокрема, серед депутатів хочуть подолати «кнопкодавство», забираючи картки в них, коли вони виходять із сесійної зали.

Заклики до насильницьких дій, образи в адресу інших людей, неетична поведінка – усе це може призвести до того, що депутата можуть примусити замовкнути до кінця сесійного засідання. Причиною позбавлення слова можуть стати непристойні слова, некоректна поведінка або образа.

У проекті йдеться, що головуючий може двічі попередити депутата-сквернослова, а потім поставити на голосування питання про позбавлення слова у виступі та запитанні до кінця сесійного засідання. Якщо більшість депутатів вирішить покарати свого колегу, то голосувати цей депутат зможе, але буде змушений сидіти мовчки.

Депутати проект рішення підтримали і пропонують підтримати його під час сесії.