Сьогодні голова облдержадміністрації Володимир Гунчик працює в Києві. У столиці заплановано низку зустрічей в Адміністрації Президента та Кабінеті Міністрів України, - повіломляж прес-служба облдержадміністрації.

Насамперед голова облдержадміністрації працюватиме в Міноборони щодо порушення питання ротації 51-ї окремої механізованої бригади, яка перебуває в зоні АТО упродовж кількох місяців. Також Володимир Гунчик вестиме розмову про повернення в армію командира цієї бригади Володимира Яцьківа, якого відсторонено від командування частини. Нагадаємо: як волинські військовослужбовці, так і родини мобілізованих, неодноразово ставали на захист цього командира.

Окрім цього, в Міноборони Володимир Гунчик обговорюватиме земельні питання, порушені аграріями області під час зустрічі з ним.

Голова облдержадміністрації у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України опрацьовуватиме питання  розвитку волинських вугільних підприємств: №1 та №10. До слова, Верховна Рада ухвалила Закон про передбачення виділення коштів на завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська», готовність якої – 90%.  Голова облдержадміністрації вбачає серйозний розвиток у вугільній промисловості, особливо зважаючи на складну ситуацію енергетичній сфері держави, і виступає проти ліквідації шахти №1, як це декларують окремі посадовці в Міненерго.

В Адміністрації Президента Володимир Гунчик погоджуватиме кадрові питання. Зокрема, учора ОДА відправила на погодження дві кандидатури: на посаду заступника голови ОДА запропоновано радника голови ОДА Сергія Кошарука, директора ДП «Волиньгулля» - Михайло Гарбузюка. Цих претендентів голова облдержадміністрації раніше  виніс на громадське обговорення.