Боєць батальйону «Айдар» Ігор Латнік, який прийшов на позачергову сесію Волинської обласної ради разом із батьками, діти яких воюють у зоні АТО, розповів волинським депутатам чому Верховній Раді вигідно провести вибори до закінчення військових дій на сході України.

Боєць стверджує, що зараз у народних депутатів більше шансів повернути собі свої робочі місця. При впровадженні військового стану вибори будуть перенесені допоки військові не повернуться до дому. Тоді солдати зможуть також брати участь у виборах, а це, за словами Ігоря Латніка, суттєво зменшить шанси народних обранців повернутися у Верховну Раду. Також Латнік додав, що солдатів хочуть позбавити права обирати та бути обраними.

Тож боєць батальйону «Айдар» дав зрозуміти присутнім, що війна не закінчиться до виборів народних депутатів України, якщо люди негайно не звернуться до Президента України, з вимогою ввести військовий стан.

«Якщо буде у державі введений військовий стан, то Київ не отримає кредитів, якщо ви знаєте, не буде виборів. А вибори будуть після війни. Так от я вам розповідаю… Знаєте для чого потрібні вибори до Верховної Ради? Тому що поки ми воюємо там по окопах, вони балотуються і відсотків вісімдесят їх знову зайде в крісла Верховної Ради. А коли ми повернемося, якщо ми повернемося живі, і проводити ці вибори після війни, то відсотків п’ять, можливо, а можливо і ні» - зауважив Ігор Латнік.