Боєць Ігор Латнік розповів, що батальйону «Айдар» доводиться воювати із чотирма ворогами. Про це військовослужбовець розказав депутатам під час позачергової сесії Волиньради.

Противників в особі терористів та сепаратистів боєць назвав лише четвертим пунктом та зауважив, що боротись із ними йому найлегше, бо він має змогу їх бачити. 

Ворогом номер один Ігор Латнік назвав президента Росії Володимира Путіна який, за його словами, фінансує тероризм, та провокує ескалацію конфлікту на сході України. Другим пунктом боєць відмітив Українських «продажних» генералів.

«Мене міністр оборони звинуватив… Коли ми відбили атаку танкову, коли ми підбили 300 чоловік особового складу які на нас ішли, коли ми взяли в полон помічника міністра южної Осетії Російської федерації, коли ми взяли в полон близько 40-ка козачків з Кубані… І він мені знаєте що сказав? – Що у вас там робиться в батальйоні? На вас 23 заяви по зґвалтуванню… Як юрист я йому сказав, що незаконне звинувачення у скоєнні тяжкого злочину карається позбавленням волі до 5-ти років. Ви мене звинувачуєте? Він мені сказав, що вижене мене з армії, я йому нагадав, що я ще навіть не оформлений.» - розповів Латнік.

Третім ворогом Ігор Латнік назвав людей які вішають на себе емблеми «Айдара» та ходять збирають пожертви, або займаються мародерством щоб спаплюжити ім’я Української армії.

Айдарівець розповів, що коли повернувся з пораненими на Волинь, то зрозумів, що в нього з’явився ще один ворог – жадібні до грошей люди. За його словами він має кредит в «Укрсіббанку». Тож відправляючись на війну, він сплатив кошти по кредиту за 2 місяці вперед. Нещодавно він попросив відстрочку сплати по кредиту на 1 місяць, але банк йому відмовив. Ігор Латнік звинуватив «Укрсіббанк» в тому, що він намагається заробити гроші на солдатах поки вони воюють на сході.

«Так от я вам кажу, якщо не буде батальйонів, не буде 51-шої, Айдару чи інших військовослужбовців – не буде України. І повірите мені не буде того банка» - зауважив Ігор Латнік