Аби подякувати правоохоронцям за хорошу службу та належне виконання службових обов’язків на Сході держави, в УМВС України у Волинській області відбулися урочисті збори за участю співробітників органів внутрішніх справ краю, - повідомляж прес-служба волинської міліції.

Із вітальним словом до правоохоронців звернувся начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига, котрий відзначив, що інформацію про діяльність волинських правоохоронців отримував від колег та військових із інших областей, які дякували за сміливих та самовідданих товаришів по службі:

– Працівники Державтоінспекції, які відбули для виконання службових обов’язків у зону АТО, зарекомендували себе як мужні та витримані бійці. Окрім виконання своїх безпосередніх обов’язків, вони постійно демонстрували людяність та самовіддачу. Завдяки їхнім злагодженим діям вдалося врятувати чимало побратимів. Ризикуючи власним життям, правоохоронці підтримували бійців батальйону «Львів», вивозили поранених та допомагали в бою.

Полковник міліції нагородив правоохоронців подяками та вручив медалі «За оборону рідної держави».

Командир групи капітан міліції Олександр Лагода говорить, що до цього часу таких емоцій переживати не доводилося:

– Там усе виглядає інакше. Кожен виїзд був бойовим, а основне завдання, яке стояло перед нами, – допомогти товаришам і повернутися живими. Я пишаюся тим, що працюю з такими людьми, адже всі мої колеги – вірні присязі і людським принципам.

Правоохоронці кажуть, що після повернення із зони бойових дій починають по-іншому ставитися до життя.

– В умовах, коли смерть бачиш щодня, життя сприймаєш по-іншому. Там, у зоні бойових дій, усе набагато правдивіше, люди згуртованіші. Є розуміння, що від тебе залежить життя товариша. Ми б хотіли подякувати усім волонтерським організаціям, які допомагають військовим. Ваша робота не менш важлива, ніж тих людей, які на передовій зі зброєю, – зауважив капітан міліції Сергій Сунічук.

Завтра працівники ДАІ приступають до виконання своїх функціональних обов’язків, але кожен із них готовий у будь-який момент знову стати на захист Батьківщини.