Відеозапис на якому показана згоріла техніка оприлюднила Державна прикордонна служба України. На відео видно розбиту прикордонниками та Нацгвардією колону військової техніки поблизу від пункту пропуску Успенка.

"Прикордонний наряд виявив автомобільну колону терористів, яка рухалася у напрямку населеного пункту Лисиче. У колоні загальною протяжністю півтора кілометра слідували два БТР-80, Урали, Камази, броньовані мікроавтобуси і легкові автомобілі з георгіївськими стрічками.

Після початку обстрілу колони, вона розділилась і частина її вирушила польовими дорогами в напрямку пункту пропуску «Успенка».

Об’єднані сили прикордонних нарядів та підрозділу Національної Гвардії атакували терористів. У результаті бою було знищено понад  20 одиниць техніки, 26 терористів (здебільшого чеченської та російської національності), 2 бойовиків було поранено. 

Фактично в цей же час від підрозділу Національної Гвардії, який здійснював несення служби з прикриття перехрестя Успенка – Лисиче – Калинове, надійшла інформація про бойове зіткнення з колоною бойовиків.

З метою надання вогневої підтримки прикордонники висунулись до  вказаного перехрестя. На відстані близько 800 м від населеного пункту Лисиче вони виявили колону бойовиків та відкрили по ній вогонь. Після знищення «КАМАЗу» з боєприпасами та ще кількох одиниць техніки, прикордонники  відійшли до лісосмуги з метою перезарядки озброєння БТР-80. 

Після відходу прикордонників по місцю їх попереднього знаходження бойовиками було відкрито вогонь з 82 мм мінометів. Українські силовики втрат не зазнали. Разом з підрозділом Національної гвардії було здійснено зачистку лісосмуг, прилеглих до місця попереднього бою, - йдеться в повідомленні.