30 % місць укриття населення у Волинській області або зруйновані, або підтоплені, тобто непридатні для використання. Про це 29 серпня під час прес-конференції розповів перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кудрявцев, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

За словами посадовця, з початком навчального року планують проводити для учнів заняття цивільної оборони. Що ж до місць укриття у школах, то вони можуть бути лише у міських навчальних закладах. Адже у сільських зазвичай немає підвальних приміщень. Хоча це питання дуже актуальне у зв’язку із ситуацією в країні.

Загалом в області є проблема зі спорудами цивільного захисту. Адже деякі свого часу були здані в оренду. І то це ще добре, оскільки в договорах прописано, що в разі надзвичайних ситуацій їх можна буде використовувати.

А от багато з них виявилися безхозними. Тож у результаті проведеної в серпні інвентаризації цих об’єктів виявилося, що 30 % - у непридатному стані: або зруйновані, або затоплені.

Сергій Кудрявцев дав розпорядження провести повторну перевірку приміщень. І якщо можна деякі відновити, то потрібно порахувати, скільки потрібно на це коштів.