Товариство з обмеженою відповідальністю «Маша и Медведь» вступає у боротьбу за свої авторські права. З виходом на екрани яскравого мультсеріалу, який одразу ж припав до душі маленьким глядачам, широкої популярності серед молодої частини населення набули будь-які предмети одягу, канцелярії та іграшки з зображенням головних героїв мультсеріалу.

Ще у 2010 році ТзОВ «Маша и Медведь» відчужив виключні майнові права ТзОВ Студія «Анімакодр».

І от тепер, вочевидь компанія почала «полювати» за дистриб'юторами контрафактної продукції з зображенням головних героїв мультфільму.

До Господарського суду Волинської області звернувся резидент Російської Федерації, представник фірми «Маша и Медведь» з позовом до компанії «Континіум-Трейд» про стягнення 24 360 гривень як компенсації за порушення виключних майнових прав.

Як доказ, представник ТзОВ «Маша и Медведь» надали суду наклейку із зображенням головних героїв, яку придбали у гіпермаркеті «Там-Там», що по вулиці Соборності, 43 у місті Луцьку. Доводи позивача підтверджуються чеком та штрих-кодом на упаковці товару.

Однак відповідач, представник ТзОВ «Континіум-Трейд» надав суду товар з ідентичним штрих-кодом та запевняє, що товар, який знаходиться в упаковці не містить зображення ні «Маші», ні «Медведя».

Крім того, відповідач посилається на те, що фірма закупила ці товари у якогось підприємця і у накладній не зазначено, що на зовнішньому боці наклейки є зображення героїв мультсеріалу.

Суд довго думав чи існує у діях ТзОВ «Континіум-Трейд» «розповсюдження та публічний показ», що є основами звинувачення зі сторони резидента Російської Федерації, представника ТзОВ «Маша и Медведь». І зрештою вирішив відмовити у позові, позаяк доказів для доведення «розповсюдження та публічного показу» у діях ТзОВ «Континіум-Трейд» суд не знайшов.

Зауважимо, що ТзОВ «Континіум-Трейд» входить до групи компанії паливно-промислової групи «Континіум», засновниками якої є народні депутати від Волині Ігор Єремеєв та Степан Івахів.