Для цього вони на чергову 59 сесію Ковельської міської ради поспіхом винесли на розгляд проект рішення про звернення до Президента України Петра Порошенка, де попросили Главу держави не призначати на посаду першого заступника губернатора Волинської області колишнього міського голову Ковеля Сергія Кошарука. Про це пише сайт ПроКовель

Чому поспіхом, тому що у документі, який був розданий депутатам уже в ході роботи сесії, було безліч орфографічних помилок, а також, як стало відомо згодом, автори викладено на папері бажали ще щось туди добавити, але, певно, через надмірну терміновість просто не встигли цього зробити. І ще один цікавий  казус трапивсь щодо прийняття цього звернення. Міський голова Олег Кіндер, не запитавши рекомендацій профільної депутатської комісії з питань дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, законності і правопорядку, яка б мала попередньо проект рішення обговорити, намагався поставити його на голосування. Цю помилку головуючого сесією, швидко помітив депутат Роман Ляшук, який і очолює дану комісію. Він не став просити у своїх колег вимушеної перерви для обговорення питання, а відразу ж запевнив присутніх, що комісія рекомендує сесії схвалити рішення. 
    У документі депутати Ковельської міської ради, спершу, порадувалися за рішення Президента України про дострокові вибори до Верховної Ради, а нижче зазначили, що «не менш актуальним залишається питання переформування влади на місцях». 
    «Оголошується інформація про те, що головою Волинської ОДА внесено до Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів пропозицію щодо кандидатури на посаду першого заступника голови ОДА. Мова йде, - пишуть депутати, - про нашого колегу-депутата Ковельської міської ради, колишнього ковельського міського голову, а нині радника голови ОДА з питань інвестиційної та інноваційної діяльності Сергія Кошарука. 
    Розуміємо, що кадрові питання виконавчої гілки влади є повністю у Вашій компетенції і органи місцевого самоврядування не вправі втручатися у процес її формування. Та, зважаючи на вищевикладені міркування, ми, як представники територіальної громади міста Ковель, вважаємо за необхідне застерегти Вас від такого призначення». 
    І далі у зверненні детально описані багато, на думку авторів документу, недопрацювань Сергія Кошарука як колишнього міського голови та депутата міської ради. Закінчується лист наступними словами: «На сьогодні Ви маєте вищий рівень довіри громади, ніж В. Ющенко чи Ю. Тимошенко у кращі часи. Не змарнуйте цю довіру своїми раками і не дозволяйте це робити ставленикам на місцях. Слава Україні! Героям Слава!» Тут хочеться додати, що в міській раді діє найчисельніша депутатська фракція «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», яка повністю підтримала дане звернення. З 21-го депутата, котрі були зареєстровані на сесії, лише двоє – В’ячеслав Шава та Ігор Ткачук утрималися, ті, хто б висловився «проти» - не було. Отож звернення до Президента України Петра Порошенка щодо недоцільності призначення на посаду першого заступника голови Волинської обласної адміністрації Сергія Кошарука було більшістю голосів схвалено. Копію цього звернення також направлять губернатору області Володимиру Гунчику.