Вчора цілий день продовжувалася трагедія поблизу міста Іловайськ Донецької області. За домовленістю з російськими військовими оточені тут підрозділи мали вийти до основних сил АТО через гуманітарний коридор. Проте, коли чимала колона була сформована, по ній почали стріляти з «Градів» та мінометів. Під обстріл потрапили підрозділи 40-ї, 39-ї, 28-ї, 51-ї бригади і добровольчі батальйони тероборони, міліції та Нацгвардії. Про це повідомляє Вісник+К.

Як розповів в ефірі «ШустерLive» один з бійців батальйону «Донбас», про вихід українських сил з оточення була домовленість обох сторін. Зокрема, українці мали передати росіянам вісьмох їхніх військових, захоплених у полон. Це десантники та танкісти, яких захопили в Іловайську. Натомість супротивник мав пропустити колону з 40 пораненими. Зрештою їх передали під чесне слово російським офіцерам. Наступним кроком мав бути вихід колони силовиків. Але натомість її почали обстрілювати з артилерії. Частина колони відірвалася і пішла вперед. З нею проривалися і бійці спецпідрозділів міліції. Велика група силовиків потрапила у полон. Бій прийняли бійці спецроти міліції «Світязь». Хоча точних даних досі немає, та є висока ймовірність, що їм вдалося прорватися до своїх разом з деякими іншими підрозділами. В оточені точно залишилися донбасівці.

Радник Президента Юрій Луценко розповів, що сили АТО намагалися протягом доби допомогти оточеному угрупуванню. Зокрема з Маріуполя у цьому напрямку вирушив перший резервний батальйон Нацгвардії. Завдавала ударів по позиціях ворога і фронтова авіація - літак Су-25 та два вертольоти Мі-24. Було знищено кілька танків супротивника, натомість бойовики підбили за допомогою зенітки український штурмовик.

Про кількість втрат, поранених та полонених серед угрупування сил АТО точних даних немає. Але цифри можуть бути досить великі.

Як відомо, комбат «Донбасу» Семен Семенченко повідомив про те, що Президенту Країни Петру Порошенку вдалося домовитися з російською стороною про обмін полоненими протягом двох діб. Також з оточення мають випустити бійців добровольчих батальйонів.