У нижньому і верхньому храмах Свято-Троїцького собору у суботу вранці відбулося прощання із загиблим на Сході лучанином. Про це інформує «Волинська правда».

Максим Шульга народився 23 березня 1991 року у м. Луцьку. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №25 та Волинському технікумі Національного університету харчових технологій. Був призваний на військову службу за контрактом у 2010 році.

Владика Луцький та Волинський Михаїл зауважив, що скорботою знову вкрилося місто, скорбота у серці кожного із лучанина. «Сьогодні ми хоронимо героя, молодого хлопця, який мав переступити поріг храму і стати на весільний рушник, а натомість його через поріг храму перенесли у труні», - сказав духівник.

«Йде братовбивча війна на Сході, патріоти захищають свою батьківщину. Наш північний сусід показав, який він «близький і лояльний», - додав Михаїл.

Він наголосив, що роль чоловіка - захищати, тому молодь і вступає до добровольчих батальйонів, до лав Збройних сил і воює на Сході.«Господь обирає краще для служіння на небесах», - сказав священик.

Владика подякував батькам загиблого, що вони виховали сина Героя і додав, що чимало матерів назвуть дітей його ім?ям.

Зауважимо, що Максим Шульга не був одружений, тому на прощання із ним рідні принесли короваї, котрі були підперезані синьо-жовтими стрічками. На труну із синьо-жовтим прапором поклали тільняшку та кашкет загиблого.