Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє про створення спеціальної служби Міноборони для виявлення ворожої агентури і фактів невиконання бойових наказів в Міністерстві та ЗС України, - пишуть Факти.

"Сьогодні, як ніколи, важливо позбавитися від російської "п'ятої колони" в українських Збройних силах та Міноборони, а головне - в частинах і підрозділах, залучених до АТО. Враховуючи вимоги часу, лише силами правоохоронних органів це зробити поки що не вдається", - написав міністр у Facebook в суботу.

"Для виявлення та знешкодження ворожої агентури, фактів невиконання бойових наказів командирів і випадків дезертирства в моєму безпосередньому підпорядкуванні створюється спеціальна служба Міноборони. Вона буде дещо подібною на СМЕРШ, і буде працювати в першу чергу на передовій та в органах військового управління", - повідомив міністр, додавши, що результати роботи спецслужби будуть "ми побачимо найближчим часом".

«Вимушений призупинити надання будь-якої публічної інформації у частині що стосується безпосередньо ситуації, яка склалася з добровольчими батальйонами МВС та підрозділами Збройних Сил під Іловайськом. Надав відповідну вказівку військовій службі контррозвідки щодо реагування на факти розголошення таємних даних стосовно ситуації, яка склалася в районі Іловайська. Безумовно, це негативно впливає на розвиток подій», - пояснив Гелетей. 

СМЕРШ (абревіатура рос. Смерть шпонам) - військова контррозвідка комісаріату оборони СРСР, створена 1943 року для боротьби зі шпигунами й диверсантами.