На базі Східноєвропейського університету імені Лесі Українки відбувся перший в історії України інноваційний семінар, під час якого присутні вивчали питання евалюації освітнього простору. Прес-конференція, на якій підбили підсумки зустрічі, відбулась 27 серпня, - пише Волинськиї інформаційний портал.

На Волинь завітали науковці з України, Польщі та Німеччини, аби ініціювати процес формування евалюації культури в Україні як чинника у визначенні цінності наукових і освітніх програм і проектів та визначити його вплив на демократизацію освітнього простору країни. Варто зауважити, що результати конференції будуть висвітлені в найбільшому німецькому журналі «Франкфурт».

«Цей університет готовий до інновацій, готовий їх сприймати та розвивати», - запевнив присутніх доктор історичних наук, директор Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Володимир Євтух.

Професор Ягеллонського університету Лєшек Корпоровіч, підсумовуючи результати триденного семінару, зауважив, що науковий парк СНУ імені Лесі Українки повинен мати європейський тип і фінансуватись європейською комісією.

«В основі цієї інституції лежатимуть ідеї, які сповідувала Леся Українка, щоб представити її ідеї Європі, оскільки в перспективі Україна буде в Європі. Без України Європа не повна», - переконаний професор. «Ця особлива інституція повинна поєднати у собі представників старої Європи – Німеччини, нової – Польщі та майбутньої – України», - зауважив він.

Опісля слово взяв видавець журналу «Франкфурт» Міхаель Руісс, який вважає, що освіта – шлях до миру в усьому світі. «Я приїхав сюди, щоб передати свої знання, щоб ми разом ішли у європейське майбутнє», - зауважив гість.

Продовжив спілкування з журналістами ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан. Він зауважив, що в результаті семінару було домовлено, що представники від Польщі та Німеччини у Брюсселі представлять науковий парк вишу з метою пошуку прямих інвестицій.

«Проект парку повністю готовий. Є державний акт на землю. Залишилось отримати дозвіл на будівництво», - додав очільник вишу.

До слова, площа забудови парку становить 100 тисяч квадратних метрів. Його орієнтовна вартість дорівнює 50 мільйонів євро.