Колектив ЗОШ № 15 кличуть на прощання з загиблим Юрієм Оніщуком. Він був випускником цього навчального закладу. Про це стало відомо під час урочистої лінійки сьогодні, 1 вересня, - повідомляє Інформаційне агенство Волинські новини.

Коридорами цього навчального закладу бігав колись маленький першокласник Юрій Оніщук. У цих стінах він ходив на уроки, тут лунав його сміх. Саме вчителі цього навчального закладу посіяли зерно національної ідеї й патріотичного духу в душу юнака.

Директор школи Світлана Романюк закликала помолитися за полеглих бійців. Хвилиною мовчання школярі, батьки та педагоги вшанували тих, хто загинув, захищаючи свою землю від ворога.

«Сьогодні, завдячуючи мирному небу, сонцю над головою, ми повинні схилити голову за тих, хто загинув, визволяючи нашу державу, молитися за тих, хто боронить її. Молімося за Зарадюка Володимира – випускника школи № 23, Йовзика Дмитра – школа № 7, Махновця Віталія – школа № 17, Прокопчука Володимира – школа № 20, Хамраєва Рустама - школа № 9, Шостака Сергія – школа № 3, Гулюка Сергія – школа № 9, Карабана Артема – школа № 25, Філіпчука Ігоря - школа № 3, Климчука Сергія – село Троянівка Маневицького району, Лучука Романа – школа № 19, Шульгу Максима – школа № 25.

Сьогодні ми будемо проводжати в останню дорогу нашого випускника Оніщука Юрія Віталійовича, якому було всього 24 роки. Молимося за усіх них, за їхній вічний спокій, молитимемося за їхні родини», - додала вона.

Увесь педагогічний колектив, учнів, батьків Світлана Романюк попросила прийти на прощання і панахиду, які відбудуться сьогодні спершу в Свято-Троїцькому соборі, а згодом на Театральному майдані. Також всіх запросили долучитися до благодійного збору коштів на потреби військовим та, щоб допомогти родині загиблого випускника ЗОШ № 15 Юрія Оніщука.

Нагадаємо, 2014/2015 навчальний рік розпочнеться з першого уроку «Україна – єдина країна». Луцькі школярі у перший навчальний день вшанують тих, хто загинув, захищаючи суверенітет України, і тих, хто досі воює на Сході. Водночас, у навчальних закладах, випускники яких загинули під час АТО, вже влаштували стенди пам’яті. А в місті планують оголосити конкурс на проект стели, де викарбують імена загиблих під час АТО.