У зв’язку з загостренням ситуації в Україні та дефіцитом палива та гідроресурсів для забезпечення електропостачання для населення Міненергополітики повернуолся до практики аварійного відключення електроенергії.

Раніше ми уже писали про те, українцям загрожує відключення світла як у 90-ті роки.

Тому ми вирішили з’ясувати причини та порядок відключення світла.

Прес-секретар ПАТ «Волиньобленерго» Василь Черняк повідомив, що аварійне відключення світла очікується по усій Волинській області починаючи з 1 вересня.

«У зв’язку з забезпеченням та ефективним введенням графіків обмеження споживання електричної енергії та графіків обмеженого споживання електричних по тужностей Міненерговугялля погодило застосування графіків аварійного відключення для побутових споживачів. Повідомляємо, що споживачі області значно перевищили споживання електричної потужності виготовленої для енергопостачальної компанії, в зв’язку з цим відключення будуть відбуватися з погодженими з місцевим самоврядуванням графіками аварійних відключень в час ранкових та вечірніх пікових навантажень вже з 1 вересня цього року», - процитував повідомлення Міненерговугілля Василь Черняк.

Прес-секретар ПАТ «Волиньобленерго» повідомив, що такі повідомлення сьогодні будуть надіслані в усі місцеві та сільські ради області для того, аби голови змогли якнайшвидше розробити графіки відключення електроенергії.

«Це ж будуть відключати з 09.00 до 11.00 і з 20.00 до 22.00. Спочатку одну вулицю потім іншу, або будуть вираховувати по парних і непарних – когось зранку будуть відключати, когось ввечері. Це буде таке щастя як в 90-тих. Ще може бути таке, що працівники «Волиньобленерго» будуть змушені піти у відпустку за власний рахунок».

 Як довго будуть тривати такі заходи допоки невідомо.

«Це буде поки не стабілізується ситуація в країні. В нас же 50% дають атомні електростанції, а 50%  - генерація. Але ж генерація зараз стоїть. Тому поки що точно не відомо до коли буде проводитися аварійне відключення електроенергії», - пояснив Василь Черняк.

Однак зі слів прес-секретаря ПАТ «Волиньобленерго» стало відомо, що таке «щастя» чекає лише на побутових споживачів, а у лікарнях, дитсадках, школах та інших установах електропостачання буде проводитися безперебійно.