У волинському селі Деревок відкрили пам'ятну дошку на школі, в якій навчався герой Небесної сотні Едуард Гриневич, - інформує газета День.

У селі його і досі називають “наш Едик”, на його могилі на високому флагштоку вітер полоще державний жовто-блакитний прапор. Рідні хочуть, щоб цей прапор був на місці останнього земного притулку Едуарда навіть тоді, коли встановлять на могилі пам'ятник.

А поки на стіні приміщення школи, у якій навчався, земляки встановили пам'ятну дошку. На ній – фото Едуарда, дати короткого, але такого знаменного життя. І слова про те, що “воістину, герої не вмирають, в Небесній сотні їм тепер служити, а всі живі хай завжди пам'ятають: життя достойно за себе і за них прожити” . Меморіальна дошка, останнім рядком на якій є рядок “Слава героям України!” встановлена відразу під табличкою з назвою школи. На честь свого земляка-героя у Деревку іменем Едуарда Гриневича назвали і центральну площу села. Тут – школа, храм, адмінбудівля, пам'ятний знак в  честь 450 річниці першої писемної згадки про село. Дошку “нашому Едику” освятив місцевий священик, відслуживши і панахиду. Виступали керівники району, школи. Але найбільше зворушили слова старшої сестри Едуарда Тетяни.

“Не бійтеся боротися за правду, як боровся Едик, – сказала вона, – бо правда – переможе!” Едуард в останні роки свого 28-річного життя завжди був на 1 чи бодай 2 вересня у рідній школі. Тут навчається його племінничка, дочка  Тетяни. І улюблений дядько завжди розділяв з дитиною радість свята. Приходив і на всі її інші шкільні свята.

Днями у райцентрі Любешів заклали символічний прапор на місці, де має постати пам'ятник героям Небесної сотні, зокрема і Едуарду Гриневичу, почесному громадянину Любешівського району.