Під  час відео-селекторної наради голова Волинської облдержадміністрації заявив про повномасштабне вторгнення російських військових. За його словами, вчора представники РНБО і Генштабу надали офіційну інформацію про те, що на території України знаходиться близько 15 000 російських військовослужбовців та їх найманців.

Наразі, як запевняє Гунчик, Волинська обласна рада та облдержадміністрація продовжують працювати над проблемами військовослужбовців. Вирішуються питання з передислокацією військ, забезпеченням армії паливно-мастильними  матеріалами, ремонтом техніки та підготовкою солдат до зимових бойових дій.

«Україна на порозі серйозних випробувань матеріальних, моральних, людських.» - зауважив голова ВОДА Володимир Гунчик.

Нещодавно Волинський губернатор отримав вимогу від громадськості Волині написати заяву про відставку. Із такою пропозицією батьки солдат 51-шої бригади завітали на позачергову сесію обласної ради у п’ятницю 29 серпня. Тож благання батьків, переконує губернатор, були почуті. Сьогодні більшість часу відведеного на нараду Володимир Гунчик присвятив волинським військовослужбовцям, та зокрема 51-шій бригаді. За словами губернатора, наразі ним ведеться серйозна робота по виведенню переформуванню і ротації бригади.

Голова ВОДА зауважив, що Волинська влада не може вирішувати питання про надання відпусток Волинським військовим, але може звернутися з відповідним клопотанням у військовий комісаріат. Губернатор вважає, що це та сама допомога якої вимагають батьки військовослужбовців. Мовляв в самих солдатів немає часу писати заяви.

«Або в нас багато лишніх людей в структурах, або наші працівники забули про своє основне призначення. Не громада працює на нас, а ми на громаду» - звернувся Гунчик до працівників структурних підрозділах Волинської влади.