Депутати підтримали законопроект про залучення транспортних засобів громадян для вивозу людей із зони боїв.
Парламент України має намір внести зміни до деяких законів України, що дозволяють залучати транспортні засоби громадян і суб'єктів господарювання для транспортування населення із зони надзвичайних ситуацій і районів можливих бойових дій. Про це пише Корреспондент.net.

За відповідний законопроект у першому читанні проголосувало 234 народних депутата з 317, зареєстрованих у залі засідань у вівторок, 2 вересня.

Як зазначили в прес-службі Верховної Ради, законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу цивільного захисту України, закону України про залізничний транспорт, Про правовий режим надзвичайного стану, Про правовий режим воєнного стану, Про автомобільний транспорт.

Зокрема, законопроект передбачає дозвіл залучати транспортні засоби як суб'єктів господарювання, так і громадян, для евакуації населення.

Як повідомляється в пояснювальній записці законопроекту, метою документа є встановлення правових засад залучення транспортних засобів для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації і районів можливих бойових дій.

"Органу, який прийняв рішення про проведення евакуації, підприємства транспорту зобов'язані надавати транспортні засоби для вивезення населення із зони надзвичайної ситуації, районів можливих бойових дій. Суб'єктам господарювання та громадянам, транспортні засоби яких залучені, компенсуються вартість надання послуг і розмір фактичних (понесених) витрат за рахунок коштів, що виділяються з відповідного бюджету", - йдеться в записці.

12 серпня народны депутати передали з автопарку Верховної Ради на баланс МВС 41 автомобіль.