Значна частина переселенців із Криму та східних областей України хочуть, аби їхні діти навчались у Луцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №5. Про це у коментарі Волинському інформаційному порталу розповів начальник управління освіти та науки ЛМР Олег Гребенюк.

За словами Олега Гребенюка, станом на серпень було оформлено 108 заяв від переселенців із проханням влаштувати їхніх дітей в освітні заклади. Це стосується як шкіл, так і дошкільних закладів міста Луцьк.

Олег Гребенюк наголосив, що значна кількість заяв направлена до Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5, де навчання ведеться російською мовою. Для російськомовних дітей, за словами очільника луцьких освітян, це зручно.

Окрім того, Олег Гребенюк зауважив, що декотрі переселенці звертались із заявами не до управління, а напряму до директорів шкіл, поблизу яких мешкають, із проханням взяти на навчання їхню дитину.

«Ми зазвичай надаємо переселенцям рекомендації, аби дитина навчалась у школі, яка недалеко від їхньої домівки. Тому точні дані всіх школярів, які приїхали у Луцьк зі східних областей та Криму, будуть складені найближчим часом», - зауважив управлінець.