Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відвідав сьогодні родину загиблого військовослужбовця Дмитра Йовзика. Сім’я проживає у Луцьку. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
Перш за все, Володимир Гунчик висловив співчуття батькам та дружині Дмитра. «Він – герой, віддав своє життя за мир і спокій в Україні. Дмитро захищав усіх нас. Пам'ять про нього завжди буде у наших серцях», - сказав він.
Родина Йовзиків розповіла про життя близької їм людини.
Голова облдержадміністрації обговорив з сім’єю її побутові проблеми. Зокрема, мама загиблого попросила оновити сантехніку в будинку. Дружині ж буде безкоштовно виділено земельну ділянку. Також згодом її працевлаштують.
До слова, уся належна родині соціальна допомога, вже надійшла від держави: 100 тис. грн – з обласного бюджету та 609 тис. грн – з держбюджету. Матері загиблого призначено пенсію у разі втрати годувальника. Дружині надано статус «Члена сім’ї загиблого, ветерана війни та надані пільги по сплаті житлово-комунальних послуг».
Відсьогодні родиною опікуватиметься департамент соціального захисту населення ОДА, зокрема, заступник директора – Оксана Гобод.