Наскрізні поранення, контузії, ампутовані руки і ноги та незбориме бажання жити. 20 важкопоранених українських військових, яких сьогодні переправляють в Німеччину на лікування, мріють одужати та знову стати на захист України. Пишуть Факти.

«Урал» переїхав, таз переїхав, стегна. В Німеччині робитимуть операцію. Так сталося, погодився», - розповідає військовослужбовець Сашко. Військовослужбовцям, які дістали тяжкі травми в ході проведення антитерористичної операції на Сході, надали допомогу місцеві лікарі. Але після візиту федерального канцлера Ангели Меркель українськім бійцям запропонували ефективніше лікування. Тепер чоловіків транспортують до клінік Берліна Гамбурга, Комленца та Ульма. «Я хотів висловити щиру подяку команді німецьких лікарів, які з українськими колегами так швидко виявили важкопоранених та зробили можливою таку евакуацію», - заявив посол Німеччини в Україні Крістофер Вайль.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

Список поранених надали українські медики. Німці відмовилися брати поранених з травмами хребта, а також тих, кому потрібна реабілітація або протез. Акцент зробили на поранених з гострими ранами. Лікування обійдеться в 4 мільйони гривень. «У госпіталях ми бачили багато молодих поранених. Лише у спеціальних випадках ми можемо відправити на лікування від 3-х тижнів до 12 місяців», - заявив полковник медичної служби Німеччини Доктор Гепнер. Можливість постійної допомоги українським пораненим німецькі медики поки не розглядають. Але сподіваються, що через декілька місяців 20 бійців, яких нині забрали на лікування, зможуть повернутися в стрій.