Можливість зміни ситуації на користь Києва в НАТО виключають, пише видання.
На екстреному засіданні генералітету НАТО наприкінці минулого тижня члени Північноатлантичного альянсу "докорінно" свою оцінку співвідношення сил в зоні збройного конфлікту в Україні, пише німецький журнал Der Spiegel. Інформує Корреспондент.
"У військовому плані конфлікт для Києва вже програний", - констатував неназваний генерал НАТО. На його думку, Порошенкові "не залишається нічого, окрім як вести переговори, щоб живими витягнути своїх людей з кліщів, в які їх взяли росіяни". Українському президенту "диктують, куди він може передислокувати своїх людей. Мовою війни це називається перемогою", - додав співрозмовник видання.

Як підрахувала розвідка НАТО, не менше 20 батальйонів, кожен, щонайменше, в 500 осіб з важкими озброєннями підступили до кордонів східних областей України, пише видання. "Україна фактично втратила контроль над своїми східними кордонами", - йдеться в статті.

З точки зору стратегів альянсу, для того щоб Київ зазнав поразки, "вторгнення додаткових російських з'єднань вже і не буде потрібно", оскільки "занадто велика чисельна перевага вже наявних частин". "Можливість зміни ситуації на користь Києва вони виключають", - йдеться в статті.
Міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що операція зі звільнення сходу України від сепаратистів завершена і Україна повинна почати оборонятися від РФ. Гелетей також заявив, що Росія загрожує в разі продовження антитерористичної операції застосувати проти України тактичну ядерну зброю.

У РНБО раніше заявляли, що російські війська контролюють місто Новоазовськ і низку населених пунктів Новоазовського, Старобешівського і Амвросіївського району Донецької області. При цьому в Росії стверджують, що військ РФ в Україні немає.

Як повідомлялося, 4-5 вересня в британському Ньюпорті відбудеться саміт НАТО, присвячений, зокрема, ситуації в Україні.