Бійці 51-ої механізованої бригади масово повертаються до військової частини у Володимир-Волинський, здають зброю до військоматів і пояснюють це тим, що командування бригади їх «кинуло».

Таку інформацію редакції інтернет-видання «Під прицілом» повідомили очевидці. Зі слів додзвонювачів стало відомо, що силовики повертаються на Волинь, цитуємо, «підозріло скоординовано» і уже налічується кілька сотень солдатів, які повернулися, здали зброю та вирушили додому. А пішли військовослужбовці на такий крок ніби то через те, що їхнє командування просто втекло, - повідомляють наші джерела.

З того ж джерела нам стало відомо, що на території військової частини уже ніби то працює військова прокуратура.

Ми вирішили зясувати чи дійсно бійці 51-ої бригади масово повертаються на Волинь і почали, як то кажуть, «бити у всі дзвони».

Прес-служба Військової прокуратури Західного регіону не сказала нам нічого окрім «до нас потрібно звернутися із офіційним запитом на інформацію і протягом 5 днів ми вам надамо відповідь».

До виконуючого обов'язки військового прокурора на Волині Романа Бучко ми взагалі не змогли додзвонитися. На одному телефону слухавку не піднімали, інша лінія постійно була зайнята.

У військовому комісаріаті Волинської області нам також ніхто не підтвердив цю інформацію, позаяк, зі слів чергового обласний комісар терміново поїхав до Волинської облдержадмінстрації і до кінця дня уже не повернеться. У свою чергу військовий комісаріат Володимир-Волинська переадресував нас на військову частину, мотивуючи це тим, що військовий комісаріат не вповноважений коментувати подібні ситуації. Проте військова частина – також мовчить.

Заступник командира 51-ої механізованої бригади Петро Марко взагалі не захотів із нами спілкуватися.

«Я зараз в госпіталі, я вам нічого ні підтвердити, ні спростувати не можу. Я не хочу. Вам треба матеріал, а мені на нього на*рать».

І зрештою начальник Львівського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк заявив, що у цій ситуації повинні розбиратися відповідні правоохоронні органи.

«Якщо їх заарештують, то значить у них є право, а якщо вони повернуться на сулжбу, то значить все добре. Я бійцям не довіряю, я довіряю закону. Я нікому цю ситуацію коментувати не можу, тим більше мамам. Є для цього відповідні структури, такі як прокуратура за дотриманням законності у воєнній сфері - вони підтвердять або спростують. Є військова служба правопорядку є служба безпеки. Повірте, є відповідні структури, які поставлять це на місце. Якщо це нормальна держава, то вона захистить свої інтереси і інтереси своїх громадян».

Наші журналісти будуть уточнювати цю інформацію і завтра. Сподіваємося, що усі, хто сьогодні був відсутній на робочому місці, завтра нам зможуть прокоментувати питання по 51-ій бригаді