Представляємо головні події 7 вересня. Батальйон Азов заявив про обстріл противником укріпрайону під Маріуполем. Про це йдеться в повідомленні батальйону у Facebook. Пише Корреспондент.net.

"Про припинення вогню. Прямо зараз по позиціях Азова в околицях Маріуполя працюють Гради. Сьогодні укріпрайон азовців під Маріуполем був обстріляний з міномета", - йдеться в повідомленні.

У Росії заявили про початок будівництва Керченського мосту

Згідно з повідомленням глави російського Мінтрансу Максима Соколова роботи з будівництва мосту через Керченську протоку вже розпочаті. "Роботи з будівництва мосту до Криму через Керченську протоку почалися, вони будуть завершені 16 грудня 2018 року", - заявив він.

Наразі поряд з підготовчими роботами розпочато земляні роботи в районі підходів до майбутнього мосту. Зазначимо, міст повинен з'єднати Кримський півострів і материкову частину Росії.

Аваков пообіцяв розповісти правду про "котел" під Іловайськом

Глава МВС України Арсен Аваков в інтерв'ю на телеканалі Espresso.tv заявив, що питання "Іловайського котла", і виходу з нього вимагає окремого розслідування і оцінок, але вони повинні бути озвучені, "коли це буде не так спеконтно".

Сепаратисти призвали ОБСЄ швидше узгодити їхні пропозиції щодо Донбасу

Керівники самопроголошених "Донецької та Луганської народних республік" звернулися до ОБСЄ із закликом узгодити їхні пропозиції щодо Донбасу і забезпечити контроль за дотриманням перемир'я на південному сході України.

"Сподіваємося, що ОБСЄ забезпечить неупереджений міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, а також об'єктивний моніторинг ситуації в Україні", - йдеться в документі, підписаному "прем'єр-міністром" ДНР Олександром Захарченком і главою ЛНР Ігорем Плотницьким.

Шотландці виступили за відділення від Великобританії

Кількість шотландців, які виступають за незалежність регіону від Великобританії, вперше досягла 51%, свідчать результати опитування, проведеного напередодні референдуму.

У тому випадку, якщо більшість жителів Шотландії 18 вересня дадуть відповідь "так" на запитання "Чи вважаєте ви, що Шотландія має бути незалежною країною?", то 24 березня 2016 року Шотландія вийде зі складу Сполученого Королівства. Влада Великобританії наполягає на тому, що відділення Шотландії не принесе користі ні тій, ні іншій стороні.

Взаємні звинувачення в порушенні перемир'я

Українські військові в повному обсязі виконують умови режиму припинення вогню. Водночас за минулу добу в окремих районах спостерігалися обстріли сил АТО з боку сепаратистів, заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО України Володимир Польовий.

Зокрема, за його словами, були зафіксовані обстріли позицій український військ і цивільних об'єктів поблизу Маріуполя.

Партія Гриценка і ДемАльянс оголосили про об'єднання

Політичні партії Громадянська позиція, лідером якої є Анатолій Гриценко, і Демократичний Альянс, яку очолює Василь Гацько, вирішили спільно брати участь у парламентських виборах.

"Ми домовилися йти спільною командою на вибори ... Ми впевнені, що будемо працювати у складі фракції одним голосом", - зазначив Гриценко.

Перша жертва обстрілів Маріуполя

Минулої ночі в одну з лікарень Маріуполя привезли жінку, яка отримала осколкове поранення в область серця в мікрорайоні Східний, повідомили місцевому виданню 0629 медики.

Як стало відомо пізніше, 33-річна мешканка померла на операційному столі. Відомо, що в момент події вона була з дітьми.

Відновлення Луганська

Влада Луганська повідомляє, що в місті вже другий день спокійно, муніципальні служби почали відновлення інфраструктури, яка постраждала внаслідок боїв на сході України.

Як повідомляє луганська міськрада, протягом двох останніх ночей ніхто з жителів міста не чув жодних пострілів. Це дозволило розпочати ремонт міської інфраструктури, оскільки Луганськ більше місяця залишається без води, електрики і зв'язку.

Карта АТО на 7 вересня

Луценко заявив про поставки зброї в Україну

На минулому в Великобританії саміті НАТО з низкою країн-членів Альянсу були досягнуті домовленості про постачання в Україну сучасного озброєння і військових радників, заявляє радник президента України, лідер партії Блок Петра Порошенко Юрій Луценко.

"На саміті НАТО було досягнуто домовленостей про західних військових радників та поставки сучасної зброї із США, Франції, Італії, Польщі, Норвегії", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше кілька країн спростували цю інформацію.

Губарєв "прокоментував" перемир'я

У "Донецькій республіці" не мають наміру дотримуватися протоколу про припинення вогню, підписаного у Мінську 5 вересня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній "народний губернатор" Павло Губарєв.

Наразі сепаратист є начальником з мобілізації "міністерства оборони" невизнаної ДНР.

"Щодо підписаних в Мінську угод: чого ви всі злякалися якогось папірця, протиснутого олігархами? Плювати ми хотіли на цей "мир"", - написав Губарєв.