Шістдесят бійців 30 окремої механізованої бригади із зони бойових дій повернулися додому. Доля цих солдатів непроста: у боях вони зазнали великих утрат через постійні обстріли з російських "Градів" і "Смерчів". Щоб уберегти особовий склад, довелося відступати, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Біля військової частини зібралися сотні мешканців міста Новоград-Волинського. Саме тут дислокується 30 механізована бригада. Попри пізню пору люди чекали на повернення бійців, які пробули на Сході 4 місяці на кордоні з Росією під постійними обстрілами. Майже опівночі, після трьох годин очікування, поблизу частини зʼявилися автобуси з їхніми рідними.

Чоловіки стомлені, виснажені фізично, але не морально. Військові готові повернутися на Схід. У тридцятої бригади на фронті - великі втрати. Загинули понад сорок бійців, тридцятеро вважаються зниклими безвісти, ще сорок – у полоні. Понад двісті військових - поранені. На відпочинок у родинному колі солдати мають лише десять днів, але це десять найщасливіших днів у їхньому житті, кажуть солдати.