На Волині 5 окружних виборчих комісій розпочали роботу. Проте не всі ОВК забезпечені всім необхідним.

8 вересня відбулись засідання членів окружних виборчих комісій. Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

У ОВК № 21 (Ковель) на зборах були непорозуміння.

На початку засідання в ОВК № 21 зайшли представники Правого сектора. Вони хотіли з’ясувати, яким чином Ігоря Коваля призначили членом ОВК від політичної партії Правий сектор. Також вони виявили бажання бути присутніми на засіданні, однак їм відмовили. Представники Правого сектора не мали при собі жодних посвідчень. На вулиці з ними поспілкувалась голова ОВК Євгенія Гаценко та член ОВК Олександра Кузьмич. Після роз’яснень комісія продовжила свою роботу. 12 членів ОВК cклали присягу. Ніхто не відмовився працювати в комісії.

Під час засідання не було журналістів, представників органів влади та кандидатів у народні депутати України. Приміщення окружної виборчої комісії не має всього необхідного для роботи. Зокрема, там не підключений телефонний зв’язок та інтернет, нема стенду (дошки), де були б офіційні матеріали ОВК. Також не висить табличка на будівлі ОВК, де розміщена комісія. Відсутня й інформація про початок роботи ОВК та їхній склад на сайтах місцевих органів влади.

Після засідання члени ОВК № 21 пішли до міського голови, щоб їм надали інше приміщення для роботи. Оскільки в теперішньому бракує місця.

У ОВК № 22 (Луцьк) теж не все є для початку роботи. Зокрема, нема інтернету та телефону. Під час першого засідання було 15 чоловік, від присяги ніхто не відмовився.

У складі ОВК №22 троє членів також входять до складу територіальних виборчих комісій. А саме: заступник голови комісії Будцев Леонід Євгенович (заступник голови Луцької міської виборчої комісії), член комісії Саганюк Анна Степанівна (заступник голови Волинської обласної виборчої комісії ) та член комісії Шилова Наталія Петрівна (член Луцької міської виборчої комісії). Є підстави вважати, що у складі ОВК №22 відбудуться зміни, бо 26 жовтня в Луцьку - довибори до Волинської обласної ради. Ці люди не можуть одночасно працювати у двох виборчих комісіях.