7 вересня на Театральному майдані Луцька пройшов благодійний книжковий ярмарок «Книга за життя» від ВОГО «Фундація розвитку громад». Кошти, зібрані з продажу книжок на цьому ярмарку, будуть витрачені на закупівлю тепловізору для 1 БТГр 51 бригади, - інформують організатори.
Щоб організувати ярмарок, ВОГО «Фундація розвитку громад» назбирала немаленьку кількість книжок. Переважно, це книжки українських авторів, українською мовою, але є і інші. Це художня, патріотична, наукова, церковна, дитяча література. Книжки приносили до ВОГО «Фундація розвитку громад» самі люди, долучилися до акції видавництво «Ключі» й підприємці з «Книжкового пасажу». Письменниця Світлана Олексюк передала 30 книжок власного авторства, аби допомогти армії. Доцент кафедри української мови Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі України Олександра Ганздюк також надала на потреби військових більше 70 своїх власних книжок. Луцький активіст, що також займається допомогою волинським військовим на Сході, приніс на Театральний майдан чимало книжок і маленьке кошеня, яке майже одразу забрали люди.

Отже, за один день (7 вересня) благодійного ярмарку було зібрано 4 957 гривень і 100 доларів, продано 129 книжок і одного кота. В загальному, враховуючи і попередні дні акції (31 липня – 1 вересня), зібрано 13 тисяч гривень. Усі зібрані кошти буде витрачено на закупівлю тепловізору для 1 БТГр 51 бригади, де служать волинські військові.

Крім ярмарку, на Театральному майдані діти і жінки писали листи солдатам, аби підтримати їх бойовий дух.

Організатори запрошують усіх небайдужих лучан долучатися до акції «Книга за життя» і приносити українські книжки до нашого офісу за адресою: м. Луцьк, вул Шопена,11 (Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, 2-ий поверх). Усі кошти, вилучені від продажу книжок будуть витрачені на закупівлю тепловізору для 1 БТГр 51 бригади.

Також ви можете особисто перераховувати кошти на р/р № 26007500045607 ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК», м.Луцьк, МФО 300614, ЄДРПОУ 37707135. Усі зібрані кошти будуть витрачені на потреби волинських військових в зоні АТО. Телефон для додаткової інформації: 096 727 51 41 – Любов Казмірчук.