Керівництво Волинської обласної спілки споживчих товариств знову взялося переслідувати незговірлих підприємців, - у цьому переконують бізнесмени, які здійснюють торг на Завокзальному ринку.
Малих підприємців знов потягyeли до суду. Цього разу облспоживспілка позивалася до підприємця Олександра Волинця - один з бізнесменів, які здійснюють торгівлю на скандальному ряду. За твердженням правління облспоживпілки, під цим рядом пролягає газова труба.
Нагадаємо, це вже не перший суд, де Олександр Волинець відстоює свою правду перед керівництвом Волинської обласної спілки споживчих твариств. Спершу правління облспоживспілки намагалося «виселити» незручного підприємця з ринку.
З початку 2014 року з Волинцем не уклали договору на оренду торгового місця. Підприємець своєю чергою перестав платити гроші за оренду. Стверджує, що усе облаштовував за власний кошт, а гроші, які мав би перераховувати спілці споживчих товариств, усі до копійки він віддає на потреби армії.
Власне, неоплата оренди стала предметом останнього судового позову. Однак представник позивача одразу після початку судового засідння заявив, що він не проти укласти мирову угоду з підприємцем.
Проте представник облпоживспілки не захотів коментувати пресі своє рішення.
Голова Асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу Волині Ігор Дильов каже, що не знає, на яких умовах запропонують примирення підприємцеві його опоненти.
«Це вже вони будуть між собою домовлятися. Було б простіше діяти таким чином - якщо люди захочуть порзумітися, вони це зроблять», - міркує Дильов.
Волинець каже, що він готовий платити за місце і торгувати спокійно, однак у співпраці з облспоживспілкою, на його думку, багато незрозумілих моментів. Зокрема, досі немає детального плану ринку, також бізнесмени стверджують, що вони мусять платити незрозумілі для них збори, а куди йдуть ці гроші, вони не розуміють.
«За це все виник отакий рух. То це вже з ними судів, мабуть, з 10 минуло. Якісь виграв, якісь програв там суди. А з Нового року я перестав платити. Я став гроші давати на підтримку армії - то на Самооборону, то там ще на що - є куди платити, правда. Я остаточно перестав здавати цим монстрам, які нічого не створюють, а тільки тримають в області 7 ринків, ще кілька варіантів, розвалили тут профспілку і все, і живуть тут за рахунок ренти, і знову нас тут тренують, що ми не так себе поводим - принаймні, в даний час чого я не плачу, тому що вимагаємо нам повернути договори про суборенду землі, а за послуги ми готові надавати послуги, ну, наприклад, облспоживспілка мені ніяких не надає - було світло, його відключили. Нічого не надає, а гроші отримує. І, віджповідно, мене хоче звідти вигнати. Ну, справа не в мені, справа в тих 2000 підприємців, які потерпають від тих всіх рухів, над якими знущаються. Тай час уже закінчився - ставити треба все на місце. Там уже міськрада кілька разів вирішувала - то в комунальну власність забрати, то щоб і гроші, які ми платимо приблизно 20 мільйонів в рік, щоб вони йшли на розвиток міста», - розповів Олександр Волинець.
Нагадаємо, самі підприємці і частина депутатів міської ради виступають за те, щоб мерія Луцька розірвала з облспоживспілкою договори на оренду землі. Представники малого бізнесу запевняють, що вони готові платити напряму до міського бюджету. Проте одним з головних лобістів облспоживспілки є градоначаьник Луцька Микола Романюк, а відтак, переймаються тим, що скоро ще в Луцьку не буде комунального ринку.

Між тим сам Микола Романюк у вsвторок зранку під час оперативної наради не міг надякуватися керівнику Волинської обласної спілки споживчих товариств Марті Кандибі.

Натомість підприємець Олександр Волинець, який, як і багато його колег з малого бізнесу, перераховують власні кошти на підтримку армії, кажуть, подяк та нагород від мера не отримували. Запевняють, що вони їм і не треба. Аби не заважали чесно працювати.