Держфінінспекція у Волинській області цього року забезпечила відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок порушень законодавства на загальну суму 12,7 мільйона гривень, зокрема за порушеннями, що виявили в попередні роки на суму 4,2 мільйона гривень. Про це інформує прес-служба фінінспекції Волині.

Зокрема, у серпні завдяки діям інспекторів усунули фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 0,7 мільйона гривень.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 91 управлінське рішення.

До порушників бюджетної дисципліни у 86 випадках застосували заходи впливу у вигляді зупинення, призупинення операцій з бюджетними коштами та зменшень бюджетних призначень розпорядникам бюджетних коштів.

З метою максимального відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів до суду подали 47 позовів на 11,5 мільйона гривень, з яких суд задоволив 36 позовів на суму приблизно 6 мільйонів гривень.

За матеріалами контрольних заходів та результатами участі працівників в якості залучених спеціалістів правоохоронні органами розпочали 29 досудових розслідувань.

До адміністративної відповідальності за вчинені фінансові порушення притягнули 341 посадову особу, до дисциплінарної відповідальності – 48 працівників об’єктів контролю та шестеро посадових осіб звільнили із займаної посади.