Одним із пріоритетних завдань голови облдержадміністрації Володимира Гунчика є недопущення підняття градусу соціальної напруги у волинській громаді. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

На адресу голови облдержадміністрації Володимира Гунчика надійшов лист від Волинської філії концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Зокрема, у ньому повідомляють, що в прикордонних із Білоруссю населених пунктах області, білоруське (російське) телевізійне мовлення є переважаючим, а інколи й домінантним та здійснює проросійську інформаційну пропаганду, поширює неправдиві дані про ситуацію в Україні. Програми вітчизняного цифрового телебачення у вищезазначених регіонах не приймаються, в аналоговому мовленні присутні лише два українські канали.

«На сьогодні в зоні «інформаційної небезпеки» перебувають приблизно 50 населених пунктів Ратнівського району, а після вимкнення аналогового телебачення в таких же умовах опиняться Володимир-Волинський, Любомльський, Любешівський, Маневицький, Камінь-Каширський райони», – йдеться в листі.

З огляду на це Волинська філія концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення пропонує вирішити питання інформаційного забезпечення українським мовленням шляхом встановлення передавачів цифрового мовлення на вже існуючих вежах концерну РРТ. Наприклад, на телестанціях у місті Камінь-Каширський та селі Кортеліси. Окрім того, зважаючи на актуальність проблеми об'єктивного телемовлення у прикордонних районах України, Волинська філія концерну РРТ також просить голову облдержадміністрації звернутися до Президента України та Кабміну для якнайшвидшого вирішення питання щодо першочергового і термінового ліцензування цифрового мовлення з метою захисту інформаційного простору та збереження радіочастотного ресурсу.

Відтак, за дорученням Володимира Гунчика, відправили листи віце-прем'єр-міністру України Володимирові Гройсману та першому заступникові у Глави Адміністрації Президента України Геннадію Зубку, в якому викладені усі вищезазначені пропозиції.

Питання безпеки інформаційного простору перебуває на контролі обласної влади, зокрема, на засіданнях оперативного штабу з питань протидії загрозам національній безпеці області постійно наголошують на необхідності посилення захисту інформаційного простору та протидії антиукраїнській пропаганді.

Голова облдержадміністрації одним із своїх пріоритетних завдань вбачає недопущення підняття градусу соціальної напруги у волинській громаді.

Володимир Гунчик також постійно звертається з проханням до ЗМІ та користувачів соціальних мереж, інтернет-видань не поширювати неперевірену інформацію, зокрема щодо подій на Сході, або ж оперативно спростовувати неправдиві дані.