Прокуратура міста Луцька через суд хоче скасувати рішення Луцької міської ради та повернути земельну ділянку у комунальну власність.

Ще в 2010 році рішенням Луцької міської ради було надано в оренду земельну ділянку по вулиці Конякіна, 24а товариству з обмеженою відповідальністю «Комтек-Л».

Більше тисячі метрів квадратних комунальної землі фірма орендує вже довгий період часу. На цій території знаходиться автозаправочна станція. Позаяк 2010 році ТзОВ «Комтек-Л »вирішило розширити територію АЗС, а тому звернулося за дозволом до луцьких депутатів. 28 квітня того ж року обранці громади підтримали проект-рішення, а тому підприємство отримало ще майже 150 метрів квадратних землі для облаштування автопарковки та приміщення сервісного обслуговування.

Через 4 роки прокуратура міста Луцька звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом, в якому просить визнати це рішення незаконним та скасувати його. Крім того, позивач вважає, що договори оренди землі варто визнати недійсними.

У судовому засіданні представник позивача Наталія Климюк наголосила, що Луцька міська рада, приймаючи спірне рішення, безпідставно передала земельну ділянку ТзОВ «Комтек-Л». Посилаючись на  одну із статтей Земельного кодексу України,  прокурор сказала, що за таких обставин мали би проводитися земельні торги.

Представник відповідача ТзОВ «Комтек-Л» Микита Рабан вирішив поцікавитися чому ж прокуратура не слідкувала за цим раніше. Мовляв, на сесії Луцької міської ради, коли приймалося рішення, мав би бути присутнім представник прокуратура. Почувши у відповідь, що у день прийняття рішення був присутній у стінах мерії помічник прокурора, у відповідача виникло інше питання – чому лише зараз виникла потреба підняти це питання.

Наталія Климюк сказала, що у травні цього року згідно рапорту було проведено перевірку. На підставі цього і виник позов.

До того ж сторона відповідача повідомила суду, що на цій земельній ділянці знаходиться нерухоме майно, яке розміщене на території обох земельних ділянок.

Тоді відповідач заходився переконувати суд у тому, що трирічний строк перебігу позовної давності вже минув.

Заслухавши думку обох сторін, Господарський суд Волинської області відклав розгляд справи для того, аби заслухати думку другого відповідача – представника Луцької міської ради.