216 автомобілів з російського гуманітарного конвою повернулися в РФ.

Російський гуманітарний конвой з 216 автомобілів учора, 13 вересня, виїхав з України в РФ. Про це повідомив спікер інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Польовий в ефірі телеканалу 112 Україна в неділю, 14 вересня.Про це пише Корреспондент.net"Вчора з 14:25 до 21:00 через пункт пропуску Ізварине Луганської області в РФ виїхало 6 колон у складі 216 автомобілів, які напередодні заїхали з РФ через російський пункт пропуску Донецьк з так званою гуманітарною допомогою. Представники Держприкордонслужби та митної служби України в пункті пропуску Донецьк участі в оформленні колони не брали", - інформував Польовий. Дану інформацію також підтвердили в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Раніше "глава" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький заявив про готовність пропустити як на територію республіки, так і через неї міжнародні та українські гуманітарні конвої під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні близько 11:00 за київським часом всі машини з російською гуманітарною допомогою прибули до Луганська, де було проведено їх розвантаження, проблем на шляху прямування не було.

Відзначимо, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста заявили, що не брали участі в супроводі російського гумконвоя, оскільки не отримали узгодженого рішення Москви і Києва з цього питання..