Правомірність надання понад 3-х гектарів торгової площі на території Завокзального ринку в Луцьку знову розглядатимуть в судовій площині. 

Суддя Луцького міськрайонного суду Лоліта Івасюта розпочала слухання за позовом депутата Луцької міськради Андрія Осіпова до Луцької міської ради, Луцького міського голови про визнання недійсним рішення міськради та градоначальника. До справи у якості третіх сторін на стороні відповідача позивач залучив Волинську обласну спілку споживчих товариств та депутата Євгена Ткачука. 

Однак слухання, яке було призначене на сьогодні, 15 вересня, не відбулося. Позивач пояснив, що розгляд справи перенесли у зв'язку з тим, що до суду не з'явився депутат Євген Ткачук. У коментарі інтернет-виданню «Під прицілом» Андрій Осіпов пояснив, що він наполягає на присутності Ткачука як автора оскаржуваних в суді рішень

«Я не погоджуюсь із самим фактом створення цієї комісії і вважаю невдалим його участь в роботі цієї комісії, а також вважаю незаконним внесення ним рішення. Враховуючи, що це все може мати вплив на його права і обов’язки я його зазначив третьою особою», - сказав Андрій Осіпов.

Натомість сам Євген Ткачук переконує, що він не пам'ятає, щоб йому приходив виклик до суду, а, окрім того, він запевня що до Луцька приїхав пізно вночі, а тому не міг бути присутнім зранку на слуханні. 

Чи з'явиться обранець громади на наступне засідання, каже. ще не може сказати. Хоча, переконує, він особисто такої потреби не бачить.  

«Ми захистили підприємців. Я з ними спілкуюся весь час. Вони задоволені працюють. Ви знаєте, що декому хочеться попіаритись і можливо ще заробити собі якісь девіденти. Хоча вони навпаки настраюють людей проти себе і проти громади. Їхні питання. Ви ж знаєте хто це і для чого це робиться», -  прокоментував Ткачук цей процес, щоправда, не конкретизуючи. 

Між тим, Андрій Осіпов на сторінці, присвяченій цьому судовому розгляду в мережі Facebook оприлюднив список осіб, які беруть участь у судовому процесі та їхніх представників. 

1. Відповідачів Луцьку міську раду і Миколу Романюка (Луцький міський голова) представляє в суді заступник начальника юрвідділу Луцької міської ради Юрченко Н.М.

2. Волинську облспоживспілку представляють два представники Данилік Ф.Ф. (юрист ВОСС) і Сорокін В.В. (адвокат, м. Рівне).

3. Ткачук Є.Є., депутат Луцької міської ради (автор оскаржуваних в суді рішень).

Свій позов Андрій Осіпов мотивував у довідці на цій самій сторінці:

«Для довідки:

У 2011 році під тиском Луцька міська рада ухвалила рішення про передачу в оренду Завокзального ринку Волинській облспоживспілці. Строк оренди 22 роки (???) 

Волинська облспоживспілка сплачує за оренду 3,60грн. за 1 кв.м. орендовної землі. При цьому одразу ж ця земля передається в користування підприємцям по 60 грн. за 1 кв.м. Таким чином, на посередництві Волинська облспоживспілка заробляє майже 2 000%, це майже 30 млн.грн. щороку. Це більше 600 млн.грн. до закінчення оренди. 

Це надприбутки. Це збагачення за рахунок майна лучан.

Волинська облспоживспілка на даний час є підприємством, що належить декільком людям; фактично це приватна компанія. 

Невже лучани нездатні самі віддати цю землю в оренду підприємцям, без посередників?

Це грабунок луцької громади. Ці гроші можна витрачати на побудову дитячих садочків, яких сьогодні не вистачає; на ремонт житлового фонду, доріг, дворових територій, тощо. 

Метою судового розгляду є скасування незаконних рішень місцевої ради та міського голови і домогтись відновлення дії раніше скасованого рішення міської ради про розірвання договору оренди Завокзального ринку м. Луцька.

Не будьте осторонь! Відстоюй майно громади!», - написав Осіпов.