В РНБО повідомляють про обстріли силовиків у Донецькій і Луганській областях, в штабі "ополчення" кажуть, що оточили угруповання ЗСУ між Горлівкою та Макіївкою.
Рада національної безпеки і оборони України оприлюднила актуальну карту бойових дій у Луганській і Донецькій областях на 15 вересня. Про це пише Корреспондент.net.

На карті АТО позначені місця, які перебувають під контролем української армії, точки зіткнень із сепаратистами та російськими військами, а також напрями ударів українських силовиків.

Як повідомляють у РНБО, протягом доби під обстріл потрапили позиції сил АТО у Донецькій області - у районах населених пунктів Нижня Кринка, Малоорлівка, Гранітне, Кринична, Красногорівка, Мар'їнка, Старогнатівка, Авдіївка, Піски, Верхньоторецьке та аеропорту Донецьк; у Луганській області - у районі Камишевахи, Попасної, Щастя і Золотого.

Протягом 13-14 вересня зафіксовано не менше 40 обстрілів українських силовиків з боку бойовиків і російських військових. Найбільша активність бойовиків і російських військ відзначена у районах Донецька, Луганська, Дебальцевого, Попасної. Напружена ситуація зберігається у районі Маріуполя.

За його словами, також активізувалися атаки російських найманців на позиції українських підрозділів з метою їхнього провокування і витіснення із займаних рубежів.

"Зазначені дії перебувають під контролем штабу АТЦ, у разі необхідності військові дають гідну відсіч агресору... Вчора сили АТО відбили спробу прориву бойовиків під населеним пунктом Ясинувата Донецької області і відкинули ворога на кілька кілометрів від міста. Бойовики діяли під прикриттям артилерії і вогню з установок "Град", - розповів представник РНБО.

У штабі "ополчення" повідомляють, що йде зачистка у районі аеропорту. "Практично оточили чергове угруповання ЗСУ між Горлівкою та Макіївкою у н.п. Красний Партизан і Жданівка", - йдеться у повідомленні.