На Волинь знову чекає хвиля громадських слухань. Цього разу обиратимуть найдостойніших кандидатів на посади голів РДА, керівників структурних підрозділів ОДА та інших територіальних органів центральної виконавчої влади.

Раніше з відповідним листом щодо публічних громадських слухань в сфері кадрової політики обласної адміністрації до голови ОДА Володимира Гунчика звернулася Громадська рада при облдержадміністрації. Губернатор на пропозицію погодився.

«Враховуючи стурбованість членів громадської ради щодо ситуації навколо призначення та обговорення кандидатів на посади голів районних державних адміністрацій, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та інших териоріальних органів центральної виконавчої влади, з метою уникнення соціальної напруги та врахування пропозицій громадських організацій області підтримую висловлену ідею представниками громадськості щодо проведення публічних громадських слухань в сфері кадрової політики», - йдеться у відповіді голови ОДА Володимира Гунчика голові Громадської ради Ігору Дильову.

 

Питанням визначення достойних серед волинських чиновників опікуватиметься спецально створена тимчасова кадрова комісія, яку з-поміж своїх членів делегує Громадська рада. Про це йшлося на черговому засіданні Громадської ради при волинській ОДА.

Ця комісія повинна розглянути звернення, які надходять на адресу обласної адміністрації, розробити механізм проведення громадських слухань та винести свої рекомендації, які базуватимуться на основі прихильності громадян.

Члени громадської ради переконують, що вони намагатимуться розробити якомога ефективнішу систему з відбору кандидатів. Не виключають, що на основі такої тиммчасової комісії згодом сформують постійну дорадчу кадрову комісію при голові ОДА.