Звільнені працівники Луцького підприємства електротранспорту позиватимуться до суду на керівництво комунального підприємства. Інформує ТРК «Аверс».

Нагадаємо, відколи в Луцьку за маршрутом 15 та 15а курсують тролейбуси, а не маршрутки, звільнили більше двох десятків водіїв. Кожного з них щей й зобов’язали сплатити кругленьку суму за пальне. Коли ж люди наполягли, щоб їм видали копію наказу про те скільки, за який термін та у зв’язку з чим вони повинні сплатити ці гроші - одержали відписку. Там - роз’яснення, мовляв, такі документи на руки звільненим працівникам не видаються. За допомогою екс-працівники підприємства звернулись до адвокатів.

Адвокат Володимир Мяловіцький заявив, що у них є всі шанси відстояти свої права у суді: «Чи є, скажімо, підстави для стягнення з цих працівників шкоди ми не можемо говорити тому, що підприємство відмовилося надавати будь - які документи. З цих листів-відповідей, що мені було надано працівником вбачається, що підприємство формально оформило ознайомлення працівника з наказом про стягнення при цьому відмовилось надати копію».

Хоча, за словами Володимира Мяловіцького, кодекс законів про працю, який регулує ці питання, надає повне право працівнику оскаржити розпорядження роботодавця про проведення йому відрахувань із його заробітної плати.

Володимир Мяловіцький: «Зовсім не дотримано роботодавцем підприємства електротранспорту порядку стягнення шкоди заподіяної працівником. Бо на сьогоднішній день ми не можемо говорити чи є така шкода і чи є підстави для стягнення з конкретного водія цієї шкоди тому, що закон зобов’язує роботодавця враховувати при вирішенні питання про стягнення ступінь вини працівника».

Проконсультувавшись з юристом, звільнений Аркадій Марчак порадився з колегами зі спільним нещастям, після чого всі гуртом вирішили.

Колишній працівник ЛПЕ Аркадій Марчак: «Будемо звертатися в суд тому що, якщо для когось 2556 карбованців це не гроші то для мене це неабияка копійка, так що весь колектив, який постраждав від нашого керівництва буде звертатися до суду.

Перебіг подій і судовий процес цієї історії відстежуватимуть і журналісти телеканалу «Аверсу».