Скільки газу вдалось Луцьку заощадити за період двотижневого відключення гарячої води, 16 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва розповіла заступник директора з фінансово-економічних питань ДКП «Луцьктепло» Тетяна Казачек. Пише Волинський інформаційний портал.

«Ми зекономили майже мільйон кубічний газу», - зауважила фахівець, додавши, що дуже тяжко вписатись у ті ліміти, яких вимагають на державному рівні.

Розповіла Тетяна Казачек і про те, чому в Луцьку обмежились двотижневим відключенням, адже в деяких містах економія триває досі. Так, за її словами, коли область звернулась із запитанням, чи отримає Волинь заощаджений газ при потребі взимку, ствердної відповіді від Міністерства регіонального розвитку так і не надійшло. А оскільки, крім того, тривала відсутність гарячої води, зумовить корозію трубопроводів, заміна яких влетить у копійку, було вирішено припинити заощадження. Також чим менше споживається води, тим дорожчими стають тарифи, що негативно «ляже» на плечі споживачів.

Кілька слів по темі додала й заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська. За її словами, свого часу місто вирішило економити газ, оскільки в країні його дійсно бракує. Тож громадян закликали переходити на електричне опалення та інші види палива. Згодом же з'ясувалось, що в нас обмаль і вугілля. «У державі, на жаль, нема чіткої картини, як усе має бути. Припинити подачу гарячої води варто було би задля того, щоб не мерзнути взимку, але це не гарантує, що взимку нам дадуть заощаджене. Крім того, в нас невирішене питання промислового газу», - додала Лариса Соколовська.