П’ятеро обдарованих учнів загальноосвітніх шкіл, які ще й навчаються у мистецьких закладах Волині та є вихованцями Луцького міського Центру науково-технічної творчості, стали лауреатами всеукраїнського конкурсу «Очима дитини про бюджет країни». Йдеться на сайті відомства.

Їх творчі роботи, як переможців регіонального етапу конкурсу, поряд з творчими доробками учнівської молоді з усієї України, відзначено на всеукраїнському рівні дипломами.

З цією творчою перемогою не лише волинян, а й талановитих дітей з усієї України у форматі відеоселектору 16 вересня 2014 року привітав Голова ДФС України Ігор Білоус.

«Насамперед, хочу привітати всіх з європейським вибором України. Справжню європейську Україну вже незабаром будуватимете Ви. І я впевнений, що на цьому шляху Вас чекає перемога. У цьому мене переконують ваш талант і вміння», - звернувся до обдарованих дітей –переможців та лауреатів конкурсу Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.

Дипломи та призи лауреатам Всеукраїнського конкурсу «Очима дитини про бюджет країни» з Волині вручив в.о. начальника ГУ Міндоходів в області Віталій Чуй.

«Волинські діти у своїх малюнках, комп’ютерній анімації, віршах і казках розповіли не лише про важливість сплати податків для існування держави України. Юні волиняни мовою мистецтва відобразили вплив податкової культури на соціально-економічне життя суспільства»,- підкреслив керівник ГУ відомства на Волині Віталій Чуй .

Отож, лауреатами Всеукраїнського конкурсу «Очима дитини про бюджет країни» стали переможці регіонального туру, що проводився у травні цього року.

Нагадаємо, що перші місця за напрямком - художні твори посіли учениця Боголюбської загальноосвітньої школи Луцького району Єлизавета Вільчинська, автор роботи «Квіти нашої країни» та школярка з міста Нововолинська Валентина Савчук, автор роботи «Берегиня –мати» .

У комп’ютерній графіці (комп’ютерній анімації) краща – учениця Луцької ЗОШ №1 Марія Кохановська, автор комп’ютерної анімації «Україно, процвітай».

За напрямком - літературні твори першість здобули учениця Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського Катерина Шадура, автор казки « Багатство без щедрості – все одно, що дерево без плодів» та школярка загальноосвітньої школи села Прохід Ратнівського району Волині Ольга Коколюк, автор «Бюджетної казочки».

Усіх талановитих конкурсантів з Волині щиро привітали з заслуженою перемогою керівник ГУ відомства на Волині Віталій Чуй, заступник начальника ГУ Міндоходів в області Інна Степанюк, а про подарунки подбала філія СВЦ Міндоходів у Волинській області - редакція журналу «Вісник Міністерства доходів і зборів України».

До слова, Всеукраїнський конкурс «Очима дитини про бюджет країни» як творче суперництво серед школярів нашої країни за трьома напрямками: художні твори, комп’ютерна графіка( комп’ютерна анімація) та літературні твори з важливою метою виховання культури сумлінного платника податків у школярів та ознайомлення їх з професією фахівця податкової та митної справи, започаткувала і провела цього року Державна фіскальна служба України та її територіальні органи на місцях.