Водій автомобіля Таврія, котрий допустив зіткнення, внаслідок чого загинув чоловік, вживав алкоголь безпосередньо перед тим, як сідати за кермо, - пише інформаційне агенство Волинські новини.

Про це повідомили представники "Автомайдану Україна", які спостерігали за проведенням експертизи.

Так, зі слів очевидців, 21-річний горе-водій, який збив чоловіка насмерть по проспекту Відродженя, був у стані алкогольного оп’яніння.

Нагадаємо, учора, 16 вересня, близько 19:20, у Луцьку по проспекту Відродження трапилась ДТП з важкими наслідками. На місці автопригоди була величезна калюжа крові та розкидані речі постраждалого. Зі слів правоохоронців, чоловік, який став жертвою аварії, помер у кареті швидкої.

На місце трагедії прибули начальник луцького міського відділу міліції Ігор Муковоз та начальник Луцького ДАІ Володимир Главічка. Вони спостерігали за усім процесом.

Як пояснили очевидці, водія відвезли на експертизу о 20:40. Спочатку в його крові виявили 0, 81 проміле алкоголю. Однак він стверджував, що випив лишень один бокал пива, й то - вранці. Тоді медики зробили повторний замір. І вже за станом на 20:50, рівень алкоголю в його організмі становив 0, 94 проміле. Для порівняння, допустима норма вмісту алкоголю у крові становить 0, 2 проміле.

«Ймовірно, горе-водій випивав незадовго до того, як сів за кермо. Сам він з Ліпін. І він, і його батько свого часу були учасниками багатьох аварій», - каже один із очевидців, який не захотів називати власного імені.

Тим часом, зі слів дружини загиблого внаслідок ДТП, її чоловік - водій з 20-літнім стажем, тому увесь час дуже уважно ходив через дорогу.

Інформацію про те, що водій таки перехилив чарчину перед тим, як сідати за кермо, підтвердили й даішники: «Водія направила на обстеження медиків. На момент оформлення адміністративних матеріалів, згідно з актом медичного огляду, водій був у стані алкогольного сп’яніння», - кажуть у прес-службі ДАІ.