Безкоштовну психологічну підтримку для учасників антитерористичних операцій у Донецькій та Луганській областях та членів їх родин надаватимуть висококваліфіковані психологи. Спільний проект благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» і кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності СНУ імені Лесі Українки стартує з 25 вересня.

Голова правління благодійного фонду Ірина Констанкевич каже, що психологічна допомога – одна з форм комплексної роботи  «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» поруч з фінансовою підтримкою сімей та організацією відпочинку учасників АТО у Буковелі, придбанням необхідного медичного обладнання для госпіталю (вакуумного насосу), придбанням ліків для передачі на передову тощо.

«Нашим захисникам, які повертаються з зони АТО: чи то у відпустку, чи на лікування, –  окрім фізичної реабілітації вкрай необхідна психологічна допомога. Цю війну хлопці проходять разом із сім’ями. Я постійно спілкуюся з дружинами, матерями, які потребують моральної підтримки більше, ніж фінансової допомоги. Тільки спільно ми зможемо вистояти і перемогти», – зауважила голова правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

 

Робота з бійцями АТО вже розпочата окремими працівниками кафедри, розповідає кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності, психотерапевт Мирослава Мушкевич:

«При кафедрі більше п’яти років діє Психологічний консультативний центр, ми приймаємо різні категорії клієнтів. Кожен з нас має специфіку діяльності, проте разом із тим, вона виходить за межі однієї спеціалізації. Я працюю з корекцією психотравм в межах сім’ї, Антоній Мельник – адаптацією в соціумі.  Він з групою медиків, психологів та капеланів їздив безпосередньо в зону АТО та уже працює з пораненими та тими, кого звільнили з полону. Психологічну допомогу бійцям надає і Раїса Федоренко, Катерина Шкарлатюк, з дітьми працює Ірина Грицюк. Кожен з п’яти фахівців, залучених до проекту, має всі необхідні складові для ефективної роботи: практичний досвід, спеціалізацію і бажання».

 

Психологічна допомога надаватиметься фахівцями за напрямками:  робота з психічною травмою та її наслідками в учасників бойових дій, робота з сім’ями учасників бойових дій (батьками, дітьми, дружинами), робота з людьми, що зазнали втрати близьких, корекція та терапія психосоматичних розладів, проблеми подружніх стосунків та сімейних дисгармоній, дитяча корекція та психотерапія та ін.

Прийом буде здійснюватися з понеділка по п'ятницю з 14:00 по 18:00. Попередній запис за телефоном 24-90-01 з 9:00 до 18:00. Психологічну допомогу надаватимуть за адресою: вул.Потапова, 9, корпус №2 СНУ імені Лесі Україн