Щоб забезпечити Волинську область борошном, ПАТ «Аграрний фонд» має знайти ще 10 тисяч тонн зерна. Про це 17 вересня під час наради в облдержадміністрації розповів постійний представник цього товариства Андрій Білецький, - пише Волинський інформаційний портал.

За словами Андрія Білецького, з початку року Аграрний фонд реалізував хлібопекарським підприємствам області 4,8 тисячі тонн пшеничного борошна. Вчора, 16 вересня, отримали примірники договорів і розіслали хлібопекам. Вже один підписаний із ВАТ «Нововолинський хлібокомбінат».

Також доповідач розповів, що нині на Володимир-Волинському КХП зберігається 300 тонн житнього борошна. «Ніби і якість хороша, підтверджена аналізами сільськогосподарської інспекції, а хлібопеки його вибирати не хочуть», – говорив Андрій Білецький. Також на Луцькому КХП №2 зберігається 300 тонн пшеничного борошна (197 тонн вищого ґатунку і 108 тонн – першого).

Представник Володимир-Волинського хлібзаводу зазначив, що ще три місяці тому заплатили Аграрному фонду і досі не можуть вибрати 60 тонн борошна на Луцькому КХП №2. Досі отримують лише відписки за підписом нового керівника Олександра Вовка. «Це велика сума коштів виведена з обороту підприємства», – говорив чоловік.

Олександр Вовк, своєю чергою, відповів: «З цим розбираються правоохоронні органи. Відпускаємо борошно лише по дозволах, які давав Аграрний фонд у серпні».

Окрім того, Андрій Білецький розповів, що Аграрний фонд по форвардних контрактах заготовив 3,4 тисячі тонн зерна пшениці та жита. Загалом в області є вісім тисяч тонн зерна. Але потрібно ще десять тисяч тонн для того, щоб повністю забезпечити потребу області. «Поки що не можемо його забезпечити, не можемо закупити в господарствах. Ми пропонуємо непогані ціни – на закупівлю пшениці третього класу – 2 360 гривень за тонну, другого класу – 2 460», – зазначив представник Аграрного фонду.