Останнім часом почастішали випадки шахрайства пов’язані з купівлею та продажем авто, що зареєстровані у східних регіонах країни. Автомобілі, що були відібранні шахрайським або насильницьким шляхом у місцевих мешканців, або ж просто викрадені, аферисти збувають довірливим громадянам. Та щасливий власник автівки досить швидко з’ясовує, що замість авто він за свої ж гроші придбав купу проблем. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС.

«До придбання автомобіля взагалі потрібно відноситися серйозно», - зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - «А у сьогоднішніх реаліях взагалі бути дуже уважними та обережними».

Державтоінспекція радить ретельно перевірити документи, звірити вузли агрегатів. В будь-якому Центрі надання послуг ДАІ вам допоможуть. Також зважуйте ризики при купівлі авто за дорученням. Пам’ятайте, нотаріус не перевіряє авто за відповідними базами ДАІ.

А от мешканцям східних регіонів, які вимушені були переїхати до інших областей та бажають продати авто, хвилюватися не варто. Центри надання послуг ДАІ працюють за принципом «єдиного вікна» по всій Україні. Тож здійснити операцію з купівлі-продажу або ж реєстрації авто можливо за бажанням власника у найближчому такому підрозділі.