Обласній раді рекомендуватимуть взяти під контроль діяльність благодійних фондів на території Волині. Про це йшлося 17 вересня на засіданні комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волиньради, - інформує «Волинська правда».

До депутатів звернулися представники громадської організації «Народний Контроль Волинської області» з проханням взяти під свій контроль діяльність благодійних фондів на території Волинської області, доручивши вести цю роботу «Народному Контролю», щоб ця організація регулярно інформувала облраду про дотримання благодійними фондами законодавства України.

Також у громадській організації зазначають, що нещодавно Міністерством оборони створено комітет по контролю за роботою благодійних фондів.
За інформацією представників ГО «Народний Контроль Волинської області» на Волині існує близько 200 благодійних фондів. Частина з них справді проводить благодійну роботу, інші ж - займаються передвиборними маніпуляціями.

Члени комісії одноголосно підтримали це звернення, тому питання стосовно контролю над роботою благодійних фондів розглянуть на найближчій сесії Волинської обласної ради.